Tesa: стрічка для монтажу флексоформ при флексодруці

Історія бренду Tesa розпочалась понад 100 років тому. Це більше ніж століття пошуків, розробок, досліджень та створення продуктів, які покликані допомагати в роботі фахівцям з багатьох галузей – автомобільної та будівельної промисловостей, виробництва та транспортування побутової техніки та електронних приладів, і, без сумніву, паперової та друкарської промисловостей. Ми підготували кілька статей про продукцію Tesa, які будуть корисні тим, хто займається друкарською справою. А почнемо знайомити вас з продукцією німецького бренду зі стрічки Tesa для монтажу флексоформ для флексодруку.

 

Стрічка Tesa для монтажу флексоформ: види і відмінності 

Надійний монтаж флексоформ є обов’язковою умовою для здійснення якісного флексодруку. Флексографічний друк здійснюється на гнучких матеріалах, таких як фольга, поліпропілен та ін., і вкрай важливо, щоб кліше із зображенням та фарбою під час друку було міцно зафіксоване на друкарському циліндрі. Найкраще з таким завданням впорається стрічка Tesa для монтажу флексоформ. 

Існує кілька її видів:

  • на вспіненій основі (широка лінійка продукції, що дозволяє задовольнити найвибагливіші вимоги до якості флексодруку; використовується, коли потрібна висока амортизація)
  • на плівковій основі (продукція, що може використовуватися тоді, коли не потрібна амортизація, зокрема під час післядрукарської обробки)
  • на тканинній основі (за відсутності потреби в амортизації; післядрукарська обробка)     

Далі ми розкажемо детальніше про стрічки для монтажу для вузькорулонного флексодруку та широкоформатного флексодруку.

Монтажна стрічка Tesa для вузькорулонного флексодруку: види і особливості  

Якісний вузькорулонний флексографічний друк забезпечить використання при монтажі флексоформ демпферної стрічки серії Tesa Softprint. Саме для вузькорулонного друку підійдуть стрічки на вспіненій основі з товщиною 380 мкм.

Cтрічка Tesa SoftPrint Steel Master 

В компанії “Екотеп” Ви можете придбати демпферну стрічку Tesa SoftPrint Steel Master потрібної жорсткості – м’яку, середню та жорстку. А саме:

  • SoftPrint 52015 Steel Master – двосторонню стрічку на вспіненій основі, яка є жорсткою та підходить для монтажу флексоформ під час суцільного та комбінованого друку. 
  • SoftPrint 52017 Steel Master – двостороння клейка стрічка середньої жорсткості, що використовується під час растрового та комбінованого друку (наприклад, етикетки).
  • SoftPrint 52018 Steel Master – м’яка, підходить для монтажу фотополімерних пластин при друці етикетки. 

Cтрічка Tesa SoftPrint Steel Master TP 

Також ми пропонуємо нашим клієнтам демпферну стрічку на вспіненій основі Tesa SoftPrint Steel Master TP:

  • Tesa SoftPrint 52115 Steel Master TP – жорстка, для монтажу кліше для комбінованого друку і плашек.
  • Tesa SoftPrint 52117 Steel Master TP – середня, для монтажу кліше у процесі комбінованого і растрового друку.
  • Tesa SoftPrint 52118 Steel Master TP – м’яка, для монтажу кліше під час високого растрового друку. 

Також для вузькорулонного друку Вам може підійти продукція лінійки двосторонньої стрічки для монтажу Tesa SoftPrint Secure (52815, 52817, 52818), що мають різну жорсткість. Для особливих потреб використовуйте спеціальні стрічки, детальніше про які ви можете дізнатися тут.   

Монтажна стрічка Tesa для широкоформатного флексодруку 

Для широкоформатного флексографічного друку рекомендуємо вибрати вспінену монтажну стрічку товщиною 500 мкм. Ми пропонуємо купити стрічку Tesa таких серій:

  • SoftPrint Steel Master (72026, 72024, 72022) – напівтвердої, середньої і м’якої жорсткості, що призначені для фіксації більш товстих фотополімерних форм;
  • SoftPrint Steel Master (72126, 72124, 72122) – напівтвердої, середньої і м’якої жорсткості, для кріплення тонких фотополімерних форм;

Також ми пропонуємо й інші демпферні, спеціальні стрічки та стрічку для зрощування на ходу – Tesa 51910 Easy Splice. Більше про доступні матеріали для широкоформатного флексографічного друку Ви можете дізнатися тут

Про весь асортимент товарів бренду Tesa в “Екотеп” читайте за посиланням. Вибрати та купити стрічки Tesa в Україні Вам допоможуть наші менеджери.